Традиционни рецепти и високи технологии

ХОРЦЕТО

„Консервинвест ООД“ е производител на стерилизирани зеленчукови, плодови и
месни консерви. Фирмата е създадена и започва производство през 1998г.
Производствената база се намира в Тракийската низина, на 10 км от град Първомай – село Православен.
В началото:
През 1998г. „Консервинвест“ започва своето производство с няколко вида лютеници и сосове. През 2007г. модернизира цялата поточна линия с нови машини и технологии, с което дава начало на производството и на бебешки пюрета. През 2010г. се изгражда и пуска в експлоатация втори цех за преработка на месо и фирмата пуска на пазара
пастети и месни консерви.
В „Консервинвест“ е внедрена система за управление на качеството и безопасността на храните съгласно Международния стандарт за храни IFS, версия 6, категории: A, B, C, D, F. Сертификатът е издаден от немската фирма „Тюф Норд“. В производството се използват суровини от местни и доказани производители, и асептични плодови и зеленчукови пюрета. Също така, фирмата използва старата и доказана технология на стерилизация на зеленчукови, плодови и месни консерви в буркани, което позволява запазване на техните отлични вкусови качества за дълго време без да се използват консерванти, изкуствени оцветители и изкуствени овкусители. При доставката на суровините фирмата изисква от доставчиците декларация за липса на Генно модифицирани организми (ГМО).

През 2015г. фирмата е сертифицирана за производство на БИО продукти с марката „Хорцето“ – БИО кисели краставички, БИО печена капия, БИО лютеници, БИО сосове, БИО мармалад и за най-малките ни потребители – БИО зеленчукови и плодови бебешки пюренца „Малечко“.

Основната цел на „Консервинвест“ е : да запазим старите български традиции, да ги популяризираме и развием.

Сертификати